Forestillinger

Kvinner danser til trommer.
Fra research Maji Maji.
Foto: Audun Eriksen

Maji Maji/Det Magiske Vannet

Forestillingen Maji Maji/Det Magiske Vannet har som tema den evig aktuelle kampen om rikdom. Vi har latt oss inspirere av myter og eventyr fra Iraqw-folket i det nordlige Tanzania, og forestillingen er en videreutvikling og modernisering av dette materialet, presentert i et fysisk uttrykk med mye akrobatikk og dans.

I forestillingen følger vi Iraqw-folket fra de skapes av solguden Loaa, gjennom kampen for tilværelsen, mot tørke og ytre trusler, frem til i dag, symbolisert gjennom paret Simboya & Arii. Sentralt i handlingen står alltid vannet, som en livgivende kraft. Men i vannet bor også Netlangw, vanndjevelen, som truer med død og ødeleggelse.

Gjennom list og hardt arbeid lykkes det Simboya å få Arii til kone. Han må gjennom harde prøvelser, ikke minst må han skaffe nok kyr til å betale brudeprisen. Simboya og Arii bygger seg et hjem og får sønnen Amo. Nye utfordringer møter Simboya og Iraqw-folket når Simboya finner diamanter på folkets tradisjonelle beiteområder, og inviterer Det Store Selskapet til å utnytte forekomstene.

Première i Mbulu, Tanzania mars 2011. Turné i Norge i oktober og november 2011. Ny turne i Norge i 2013.
Les mer om Maji Maji »

Juma ligger på magen med føttene på hodet.
Fra Barabaig! i Olavshallen, Trondheim.
Foto: Carl-Erik Eriksson

Barabaig!

Barabaig har kampen mot hiv/aids som tema, men Barabaig er ingen trist forestilling. Den handler om hvordan de to guttene Bargheida og Soroji møter den alvorlige trusselen. Med seg på scenen har de 13 andre dansere, musikere og akrobater som hyller livet!

Tumaini Group startet arbeidet med forestillingen i januar 03, da de gjestet den kjente musikeren, nå avdøde, Hukwe Zawose og hans musikk- og dansekollektiv Chibite i Bagamoyo i Tanzania. Forestillingen inneholder danser fra så vel Nord-Tanzania som resten av landet.

Barabaig hadde premiere 30. januar i 2004 i Olavshallen i Trondheim. Et fulltallig publikum viste sin begeistring gjennom 10minutters stående applaus. Tumaini Group hadde en fantastisk kontakt med publikum. Også gjennom de 26 andre forestillingene i 2004, fra Trondheim via Kristiansand og Bergen til Oslo, etablerte Tumaini Group, ikke minst gjennom de yngste skuespillerne Juma, Juma og Jimu, en varm kommunikasjon med publikum. Ingen av guttene hadde spilt for et europeisk publikum før, men det skulle ingen tro! Forestillingene ble en forrykende oppvisning av dans og livsglede. Samme begeistring for Tumaini Group og Barabaig! møtte oss også på de norske turneene i 2005 og 2008.
Les mer om Barabaig! »